bubbel 8

DSC_1817.JPG

Lestijden
08.00 uur
13.15 uur
16.15 uur

In bubbel 8 gaat het ontwikkelen van krachtiger, technisch beter, verder en dieper onder water en over een grotere afstand zwemmen verder. Daarnaast oefenen de leerlingen meer en zwaardere survivalonderdelen. 

Tijdens de eerste en derde zwemles van een lesblok zullen de leerlingen deze survivalonderdelen gaan oefenen in circuitvorm. In de breedte van het zwembad worden vaardigheden en technieken geoefend, waarbij de leerlingen ook gestimuleerd worden in hun zelfstandigheid: de opdrachten staan vermeld op zogenaamde stuurkaarten. De tweede en vierde zwemles van een lesblok staan vooral in het teken van de zwemtechnieken borstcrawl (iedere slag ademen) en rugcrawl. Tijdens alle zwemlessen van bubbel 8 wordt gekleed gezwommen: ondergoed, lange kleding, een kort, lichtgewicht regenjack, sokken en schone regenlaarzen.

Als een leerling aan de eisen van het zwemdiploma C-zwemsurvival voldoet (zie examen-eisen zwemdiploma C-zwemsurvival) geven wij de leerling, direct na de zwemles, een uitnodigingsbrief voor het afzwemmen (met lange kleding, een regenjack en laarzen aan)Het afzwemmen, van 8.00 tot 8.45 uur in het zwembad van Drostenburg, vindt op de tweede en vierde zaterdag van een lesblok plaats. Na het afzwemmen wordt het zwemdiploma C-zwemsurvival uitgereikt.

Na het behalen van het zwemdiploma C-zwemsurvival is de leerling een veilige en goede zwemmer en kan hij of zij zonder begeleiding in een druk zwembad of onder begeleiding in het buitenwater zwemmen.

Normaliter zal een zevenjarige, die voldoet aan de eisen van het zwemdiploma B-zwemsurvival, na enkele lesblokken aan de eisen voor het zwemdiploma C-zwemsurvival kunnen voldoen.